Főoldal arrow Cégismertető arrow Tudásbázis
Tudásbázis
Jelenleg nincs elérhető fordítás, válasszon másik nyelvet! English 

Kísérő tolmácsolás

Eseti jellegű kommunikáció támogatása tolmács által. Többnyire egy személyhez kötődik, nemcsak a forrásnyelvről a célnyelvre, hanem vissza is. Tipikus esetei: látogatások, bemutatók, műhelyszintű (terepi) oktatás.

Konszekutív tolmácsolás

A célnyelvi szöveg a forrásnyelvi szöveg után hangzik el, és a forrásnyelvi szöveg előadója és a hallgatóság, valamint a tolmács között közvetlen kapcsolat létezik. Többnyire tárgyalásokon alkalmazzák, a tolmács közvetlen résztvevője a megbeszélésnek, és a szöveget azonnal tolmácsolja, amint a beszélő befejezte a mondatát. Ez a tolmácsolás többnyire nem egyirányú, hanem mindkét irányba történik. Előadás követő tolmácsolás A tolmács az előadó közelében helyezkedik el (rálátással a táblára, vetítővászonra), és a szöveget azonnal tolmácsolja, amint az előadó befejezett egy gondolatot.

Szimultán tolmácsolás

A tolmács az előadót fejhallgatón keresztül hallgatja, és a kabinjából egyidejűleg, folyamatosan mikrofonba tolmácsolja az elhangzottakat. Konferencia-, kabin- vagy szinkrontolmácsolásnak is nevezik.

"Fülbesúgó" tolmácsolás

Egy nagyobb csoportban, egy vagy néhány az idegen nyelvet nem értő személy részére végzett tolmácsolás, amikor a tolmács a szó szoros értelmében a hallgatóság fülébe súgja, vagy halk hangon tolmácsolja az elhangzottakat.

 

Szezonális akció...!

Tolmácstechnika - most 69.800 Ft
Kérje a tolmácsolást is irodánktól, és mi +10% kedvezményt biztosítunk.
Szeretné, ha rendezvényét az interneten is tudnák követni a távolmaradók..? Kérjen tőlünk árajánlatot erre is...!