Főoldal arrow Cégismertető arrow Cégismertető

Cégismertető

Az L.C. Szolgáltató Betéti Társaság - rövid nevén L.C. Bt. - 1990. december 5-én alakult, elsődlegesen fordítási és tolmácsolási feladatok ellátására, illetve ezen tevékenységek szervezésére. Az iroda mindezek mellett saját tolmácstechnikai berendezések biztosításával is segíti Ügyfelei számára az igényes rendezvényszervezést és lebonyolítást.

Tolmácsolás

Fordítás

Éves beszámolók, jelentések, szerződések, megállapodások, hitelesítésre* váró és egyéb jogi dokumentumok, pályázati anyagok, tanfolyamok leírása illetve teljes tananyaga, bizonyítványok, képesítő igazolások, stb. fordítása. A fordításokat nyelvi és szakmai lektorok ellenőrzik.

Különleges szolgáltatások

  • korszerű, digitális infra szinkrontolmács berendezés biztosítása rendezvényekhez
  • vezeték nélküli (tour-guide) rendszer tárlatvezetéshez ill. üzemlátogatáshoz
  • *fordítás hitelesítés gyorsított eljárásban - az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda (OFFI) partnereként
  • RITKA NYELVEK: nálunk dolgozik a legtöbb tolmács és fordító az alábbi ritka nyelvekkel: KÍNAI és ARAB.
  • cégismertető videók, dokumentumfilmek, játék- és egyéb filmek fordítása alámondáshoz illetve feliratozáshoz, feliratozás elkészítése
  • dialóglisták fordítása és lektorálása játékfilmek szinkronizálásához
  • hangalámondás biztosítása tetszőleges idegen nyelven, anyanyelvi szinten

Az iroda huszonhét éves fennállása során elsősorban a szakképzés, a foglalkoztatásügy, a jogharmonizáció, közigazgatás, államigazgatás, ellenőrzés, pénzügy, a rendvédelem, a bűnmegelőzés, valamint a kriminalisztika témaköreiben szervezett tanfolyamok, szemináriumok és konferenciák részére biztosított magas szintű fordítókat, tolmácsokat, és lektorokat. Ezeken a területeken a 2017 végéig teljesített megbízások mennyisége elérte a 290.000 fordított oldalt, valamint a 32.900 tolmácsnapot. A cég által végzett összes fordítási feladat mennyisége éves átlagban mintegy 7.800 oldalt tesz ki. Jelenleg mintegy 150 fordítóval állunk rendszeres munkakapcsolatban.

Fordítóiroda, fordítás, fordító Az L.C. Betéti Társaság szerződéses fordító- és tolmácsszolgáltója a Nemzetközi Rendészeti Akadémiának (ILEA), a BM Nemzetközi Oktatási Központnak, valamint az ugyanott működő BM Közép-Európai Rendőrakadémiának (KERA). Mindig is kiemelt megbízóink közé tartozott például a BM-NOK Nemzetközi Programiroda is, mely a hollandiai székhelyű AEPC-vel karöltve gyakorolja a nagyszámú szakmai rendezvénysorozat szakmai felügyeletét. A fenti intézmények számára ez idáig nem kevesebb, mint 5700 tolmácsnapot és a vonatkozó szakanyagok - ez idáig mintegy 31.000 oldal - fordítását teljesítettük.

 

Tolmácsolás, fordítás, tolmácstechnika 1999 óta rendszeresen végzünk fordítói, tolmácsolási munkákat az OPEL SE Kft./General Motors Kft. és a GM Daewoo Kft./Chevrolet Kft. részére a világnyelvek mindegyikén (angol, német, spanyol, francia, orosz), ill. egyéb ritka nyelveken (román, szerb, horvát, szlovén, stb.) A témák elsősorban a műszaki, közgazdaság, kontrolling, pénzügy, ellenőrzés, számvitel, vámügy, jogi témákra terjednek ki. Az elmúlt hat évben legkevesebb 80 tolmácsnapot és a vonatkozó szakanyagok - mintegy 5.000 oldal - fordítását és lektorálását teljesítettük

Konferenciatolmácsolás, tolmácstechnika, szinkrontolmácsTársaságunk életében mérföldkőnek számított a 2001. februárjában megnyert, „HU98/IB/JH/01, Tréning a szervezett bűnözés elleni harc területén" című BM közbeszerzési pályázat. Csupán ennek a projektnek a keretében közel 2.200 oldal rendvédelmi tevékenységgel, közigazgatással, pénzüggyel, pénzügyi bűnözéssel, pénzmosással, számvitellel, államigazgatással illetve bűnüldözéssel kapcsolatos, valamint jogi szöveg angol-magyar-angol, német-magyar-német (ill. egyéb, ritka nyelvek) fordítását végezték el szakfordítóink, emellett mintegy 250 tolmácsnapot teljesítettek tolmácsaink. A szakanyagok fordítása és a szakmai lektorokkal való együttműködés során fordítóink a lehető legrészletesebben, a korábbiaknál is behatóbban megismerkedtek azzal a szaknyelvvel, amely a rendvédelem (elsősorban a bűnügyi terrorizmus, a határon átnyúló bűnözés és a pénzügyi háttérnyomozás, a tanúvédelem, a bel- és igazságügyi együttműködés), valamint egyéb belügyi illetve pénzügyi területeken (magyar joganyag, EU-joganyag, idegenrendészet, Vám- és Pénzügyőrség, Adóhatóság nyomozati tevékenysége) használatos. Fordítóink a szaknyelv még behatóbb megismerésén túl - a szükséges titoktartási előírások betartása mellett - betekintést nyertek az érintett szakterületeken folyó munkába.

Tolmácstechnika, tolmácsolás, szinkrontolmács Cégünk 2004-2005-ben nyílt közbeszerzési pályázat eredményeképpen a Belügyminisztérium fordítási feladatainak kizárólagos ellátója volt. Ennek keretében a lefordított oldalak mennyisége a BM Nemzetközi Főosztálya és a BM EU Együttműködési Hivatalának részére meghaladta a 2.500 oldalt. A nyelvek között szerepelt az angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz és az egyéb, ritka nyelvek is.

Cégünk nyílt közbeszerzési pályázat eredményeképpen az Állami Számvevőszék számára nyújtott kizárólagos fordító és tolmács szolgáltatásokat 2010 év végéig. Ennek keretében tolmácsolási és fordítási munkákat végzünk angol, német, francia, spanyol, orosz, bolgár, ukrán, olasz, szlovák, vietnámi és egyéb ritka nyelveken. Mindezen nyelvek magyar relációja mellett többször előfordult német-angol, angol-francia, angol-orosz relációban tolmácsolás és fordítás.

Cégünk 2007. januárjában nyílt közbeszerzési pályázat eredményeképpen a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének kizárólagos fordító és tolmácsirodája lett. Szerződésünk határozatlan időre szól.

Ritkán kap hangsúlyt az a tény, hogy cégformánk betéti társaság, amely a minőségbiztosítás illetve a - nem korlátolt - felelősségvállalás egyik legfontosabb eleme, hiszen a tagok a biztosított szolgáltatásért teljes vagyonukkal felelnek.

 

 

Szezonális akció...!

Tolmácstechnika - most 69.800 Ft
Kérje a tolmácsolást is irodánktól, és mi +10% kedvezményt biztosítunk.
Szeretné, ha rendezvényét az interneten is tudnák követni a távolmaradók..? Kérjen tőlünk árajánlatot erre is...!